Att måla fan på väggen

Det är jag expert på, och det är en sida hos mig själv som jag inte är förtjust i. Men jag känner själv att jag gör mer och mer framsteg för varje år jag lever och börjar inse att saker för det mesta löser sig och att man inte behöver måla fan på väggen direkt.

Anledningen till att jag är så djup och funderar över detta är att jag har fått min dom från csn och jag kommer endast att behöva betala ett par tusen, istället för de 30 000 som det var från början.

/ Sandra, som än en gång har fått bevisat för sig att lösningar finns.


Jag är kär!

Jag är tokförälskad i att träna yoga, ville bara berätta det.

Sannex på Pumpen

Ännu en danskväll lyckades jag trycka in, denna gången blev det som rubriken lyder, Sannex på Pumpen i Södra Vi. Världens minsta lilla skitsamhälle utanför Vimmerby, med en jätte lokal med dansgolv för både disco och dansband. Danslokalen är verkligen så trevlig! Mysigt belyst, bra golv och helt grymma vakter, ingen fylla på golvet här inte.
Kvällen var helt okej, men det saknades killar. Tjejöverskottet var på säkert 50 personer, så man fick jaga lite om man ville dansa. Men jag tog faktiskt för mig och dansade med två nya killar, den ena hade jag lite span på när jag såg honom på golvet så det hade jag goda förhoppningar på. Den andre hajnappde jag i vattenkön utan en blekaste aning om vad han var för nån. Men det gick ju bra det med. Hälften vågat, hälften vunnet!

Hemresan var spännande, vid 2 ställde klockan om sig och genast var hon tre. Förbannade jävla tidsomställningar. Jag tål dom verkligen inte, varit illamående och haft huvudvärk konstant sen dess och kommer må såhär ett par dar till tyvärr.

Och veckan var inget bra heller ur träningssynpunkt. Bara ett pass på friskis, en dans och tre ridpass...Men nu är det ny vecka med nya tag! Pepp pepp!

Hjärtat mitt!

Copiar slår rekord på rekord just nu, idag var vi ute själva runt galoppbanan och han skötte sig så bra! Han har verkligen börjat lita på mig, på vissa ställen blåste han upp sig och stressade men då drev jag bara på honom lugnt men bestämt och han går förbi utan att göra några utfall alls. Sandras älskling! Men som vanligt är han lite överspänd när han är ute själv, och idag mötte vi väldigt många andra ekipage i skogen vilket gjorde att han blev ännu mer nervös. Så mer häst att jobba blev dte för min del, han var så mjuk och fin när han väl började slappna av. Vi jobbade jätte mycket med sidoförflyttningar i alla gångarterna och jag måste säga att flyttningarna i galoppen var de bästa! Jobbade även på med galoppombyten, min önskan är att han ska kunna det till nästa sommar. Just nu gör vi enkla byten med endast ett skrittsteg i mitten, så det är pågång. Fining häst!



800 kilo dynamit

Rubriken är en väldigt bra beskrivning på Copiar idag, vårkänslorna har verkligen hittat upp till honom. Jag var ledig idag så passade på att åka till stallet under förmiddagen i det fantastiska vädret! Red till galoppbanan och han var väldigt lugn och foglig, men väl uppe på vägarna blev han verkligen ett dynamitpaket. Jisses amalia! Det var bara ren tur att han inte exploderade. Under första galoppen tänkte jag bara att han skulle få gå med långt steg och ganska friskt tempo, istället tryckte han ihop sig och hade så kort galopp att Challe som var bakom fick trava. Och så höll han på, studsade liksom uppåt och framåt i sicksack på vägarna. Men jag vågade inte öka nått överhuvudtaget, för då vet jag inte hur det hade slutat. När vi kom till banan så vågade jag klämma till honom ganska friskt och då drog han iväg en långsida med lite bockande, men inget allvarligt alls så han var inte så övertänd som jag trodde. I vilket fall så var jag väldigt nöjd med honom, så det blev skritt större delen av resten av turen. Man ska ju sluta när man är på topp, och jag vågade inte utmana nått annat. Så väl tillbaka i stallet satt jag på en genomsvettig men nöjd häst så årets första dusch fick det bli idag.


♥ Mys med finaste!

Foxkurs

Jag kom iväg på foxkursen, trots att jag länge tvekade på att åka. Nya situationer är ju inte riktigt min grej, speciellt inte om jag inte känner någon. Som tur var träffade jag på Johannes och några kompisar till honom, så helt ensam blev jag inte.

Kursen var en "alla dansar med alla" kurs, så jag har äntligen lärt mig grundstenarna i att föra! Det är så sjukt svårt! Man måste ju byta stegsättning helt och hållet, framförallt så blev snurrandet väldigt svårt. Ofta klev jag in i snurren som förare, men klev ut som följare. Speciellt om jag förde killar, det blev väldigt lätt att man trillade in i sin gamla "roll". Hela helgen var fantastisk! Jag har träffat så många roliga och fina människor, och båda dagarna var fyllda med fnitter och skratt. Mitt främsta minne kommer bli första dansen med en partner, tjejerna stof på ena halvan av salen och killarna på den andra och vi alla trodde att vi skulle gå mot mitten för att htta en partner, men icke. Man skulle dansa med den som stod närmast, så killarna fnittrade rejält när de omfamnade varandra inför en sensuell fox.

Vi började med att lära oss grundsteg, sedan snurrar åt båda hållen och tillsist en massa trix såsom "ålande", sidosteg, vickningar, stopp och lite rörelser för överkroppen. Kurse gav så mycket mer än bara förarstegen, jag har blivit en bättre följare med! Harald (kursledaren) petade mycket i alla rörelser, vare sig man förde eller följde så nu känner jag att jag har tagit mina följar egenskaper till en ny nivå. Johannses och jag har dansat ihop innan, och det har gått bra men sista dansen vi tog ihop efter helgen var helt fantastisk! Snacka om att mycket kan hända på två dagar.

Jag fick även chans att dansa med Harald, som i mina ögon är en av Sveriges bästa dansare just för att han lär ut på ett bra sätt och dansar lika bra både som förare och följare. Det kräver sin dansare att dansa båda rollena så bra. Jag fick både en följardans, som var helt grym och förardans som på sitt sätt var grym. Jag är ingen vidare förare, men det var så kul att få dansa med en så duktig följare!

Så summan av helgen är: FANTASTISK!

Summan av veckan blev ett yogapass, ett eget pass, tre dagar i stallet och 20 timmar dans.

Sannex & Casanovas, Drifters & Barbados Jönköping

I fredags var det dags för dans igen, denna gången var det dansgala i idrottshuset i min fina hemstad! Fyra band i två olika hallar, och ni kan få gissa vilken hall jag höll mig till. Golvet var som vanligt pinsamt dåligt, så knän och höfter gjorde äckelont efter första danserna. Men jag höll igång ändå, blir värre om man är still. Banden var så bra, precis som vanligt. Älskar när man vet att man dansar till band som alltid levererar. Inga oväntade händelser här inte.

Varenda kille jag dansade med var helt awesome, finaste Daniel var på plats, drömmen från Trollhättan, hyresvärden från Götet, Johannes, Favoriten med stort F med flera. Rent dansmässigt unde kvällen inte ha blivit bättre. Satt inte en enda låt, trots att min stackars kropp skulle ha gillat det. Måste verkligen lära mig att pausa, men det är inte lätt när man har så kul!

Dålig uppdatering!

Uppdateringen på det här bygget har varit kass, jag vet. Men jag återkommer så snabbt jag orkar och hinner. Kan dock meddela att jag har haft en super helg! Dansagala i fredags och foxkurs under helgen. Helt fantastiskt!

Lyxtorsdag!

Idag skulle jga inställa mig i skolan kl 13, så morgonen fick var lugn och jag sov tills jag självvaknade (vaknade dock kl 8...) men jag slapp höra väckarklockan skrika på mig. Sen var det diskussionsforum i skolan. Riktigt gött att bara disutera igenom sin praktik med sin grupp, så särskilt ansträngande var det inte.

Till kvällen blev det mitt vanliga medelpass, och jag har kommit fram till att jag hatar armhävningar. Man får ju bara ont varje jävla gång. Så lite bitter är jag att jag inte lyckas göra ett pass fullt ut.  För nu fixar jag passet i sin helhet med all kondition, kordination och styrka. Förutom dom där satans armhävningarna, och det retar mig! Men med lite mer styrke träning och en fruktansvärd massa envishet så ska jag fixa hela passet innan det är terminsuppehåll. Det ska bara gå.

Avslutade iallafall kvällen på Friskis med att tillbringa närmare en halvtimme i bastun, vilken lyx det är! Tidigare har jag inte kunnat bada bastu på grund av att jag har varit väldigt känslig för värme, men de sista åren har dt gått riktigt bra och jag uppskattar det verkligen! Från Friskis ser man ut över hela munksjön och trots att jag hatar både spira och bron så måste jag erkänna att i kvällens mörker är det riktigt fin utsikt.

Pålle plutt!

Idag var det totalt omotiverat att åka till stallet. Kom hem sent efter både praktik och matinhandling. Kylen gapade verkligen tom som sånär på ett ägg, så ett besök i mataffären var högt prioriterat trots tråkighetsfaktorn.

Men i vilket fall så fick jag på mig stalkläderna och åkte upp, och tack i himmelen för att jag gjorde det. Kvällen kunde inte spenderats på ett bättre sätt. Copiar var helt överdrivet mysig och gick jätte bra. Red på banan och han tog alla ökningar och insaktningar så bra! Passet gick grymt bra ända fram till dett att lösdriftshästarna i hagen brevid fick ett spel och galloperade runt som stollar i hagen, då ballade Chop ut totalt så det gick undan för oss med. Ett par rejäla studs på frambenen och nån bakutspark men det var över snabbt. Dock lyckades jag inte få ihop honom lika bra som innan busandet. Men man får vara glad för att det gick bra innan hästarna blev tokiga.

Dubbel träning

Idag smällde jag till med två pass, dock var inget av dom jätte ansträngande. På förmiddagen körde jag ett eget pass på jobbet. Roddade intensivt som uppvärmining, sen blev det en del armhävningar, olika varianter av situps och plankan på alla fyra samt på sidan. Tog även ett litet boxpass, jobbade främst med jab/cross, uppercuts och hooks. Sedan blev det en lång och välbehövlig stretch.

Kvällen spenderade jag på Friskis ihop med Hanna och äntligen blev det ett yogapass igen. Jag har saknat yogan måste jag erkänna, men jag har inte lyckats passa in nått tidigare. Passet var helt grymt! Vi gjorde en uppvärming, sedan gick vi igenom olika positioner i följd och man blev riktigt varm av det och hjärtat slog rejält. Men jag som trodde att jag var rätt så vig, och det kan jag får fortsätta tro. För det är jag verkligen inte, men jag hoppas på att jag ska bli. Ytterligare en pepp för att fortsätta träna.

Låååånga dagar

Nu mer är mina dagar sjukt lång, klockan ringer efter 6 och jag klliver innanför dörren efter 18 på eftermiddagarna. Jag är inte så trött, men jag får ingenting gjort när jag är hemma. Känner mig lite som en zombie typ, inte trött men min hjärna kopplar inte de simplaste saker. Exempelvis så har hemmet förfallit helt och hållet. Jag orkar inte ta mig för att varken diska, tvätta eller städa. Så nått regelbundet dagjobb är nog inte min grej riktigt även om jag älskar AME.

Apropå AME så märker jag mer och mer att jag börjar tänka som en socionom, jag ser hur människor beter sig och eventuella anledningar till beteendet. Det är väldigt skönt att vara så uppmärksam på människorna i sin omgivning, för då slipper man känna sig olustig när man fastnar i diskussioner om hur folk har betett sig. Jag vet precis vad mina kolleger pratar om, för jag har också sett det. 

I övrigt så har CSN problematiken kommit närmare en lösning, och jag kommer antagligen inte behöva betala tillbaka lika mycket som jag först räknade till. Förhoppningsvis så har jag hittat ett sätt att dela upp mina inkomster utan att behöva redovisa dom månad för månad. Så håll tummarna för att min lösning fungerar! Även jobb sidan verkar gå mot en lösning, jag har varit på två intervjuer och igår fick jag reda på att jag även har fått det andra jobbet. Så nu är det kluriga att jag måste tacka nej till ett av dom, och tyvärr gillar jag båda jobben. Men utan att vara katig så måste jag erkänna att det känns otroligt gött att blivit godkänd på två ställen, varav det ena skulle jag inte ens få söka egentligen. De har en gräns på 25-år för personalen, men jag gjorde en chansning och skickade in mina papper och uppenbarligen har jag gjort nått rätt!

Medel

Ännu en eftermiddag spenderades på friskis, och det var ett riktig gott pass vi var på! Har inte varit på det innan, så lite nya rörelser var det allt men det mesta fattade jag ganska snabbt. Tränaren visade redan innan passet den mest komplicerade övningen, så när den väl kom i passet så hade man ganska god koll. Mycket styrka, och det mesta var att hon inte hade så mycket armhävningar med, för jag har verkligen byggt upp ett sånt agg gentemot armhävningar. Dom ger mig inget annat än en massa smärta. Det låg en del fokus på rygg under styrkan och sista blocket med kondition var helt sjukt. Jag har nog aldrig varit så svettig efter ett medepass!

Så denna vecka blev det ett baspass, en egen träning, ett medelpass, tre dagar med ridning och en danskväll.

Shake Valhall

Lite wild&crazy från min sida att åka till Skövde en torsdag, trots att klockan ringer tidigt och att sömn är en bristvara. Men dans är också en bristvara och den står högre än sömnen så off to Skövde bar det.

Som tidigare sagt så älskar jag Valhall, men igår gick dom på minus. Golvet var nog det sämsta i världshistorien, så första timmen blev det till att dansa i strumporna och lite lättare blev det när kaffet kom fram. Men ni kan nog fundera över hur illa mina strumpor luktade efter en timmes dans i kaffe...Dom sockarna åkte i soptunnan redan i Skövde. Tacka gudarna för att man är omständig och packar extra sockar.

I övrigt så var det en bra dans! Dåligt med folk, trots detta dansade jag hela kvällen och hade inga botten napp överhuvudtaget. Åkte upp med Bob och Dure så passade på att dansa en del med dom, Öring var där så vi foxade skiten ur varandra och visade verkligen vart skåpet skulle stå. Vi är helt klart bäst ;)
Shake är helt okej! Dom kan jag absout tänka mig att åka på fler gånger, har dock ingen inplanderad spelning med dom. Så som jag har fattat det så spelar de mest i mellan och norra Sverige så man får väl passa på nästa gång man kan pricka in en dans.

Huvudet ner och fötterna upp.

Rubriken får beskriva min nuvarande status, just nu är det lite mycket i livet. Csn spökar fortfarande, sommarjobb likaså och ovanpå detta är det mängder med skolarbete under praktiken. För min del hade det räckt med att bara vara på praktik, man har hvudet fullt av saker och tankar hela tiden och man vrider sig själv ut och in för att passa in och göra ett bra jobb samtidigt som man hela tiden måste ha en tanke i skolan och på alla arbeten som ska göras. Därav den dåliga uppdateringen.

Men nu blir det ett medelpass med Hanna och middag med familjen efter det. Så kvällen kommer att bli bra!

Älskade häst!

Idag var det värdelöst väder uppe vid stallet, snålblåst och minus 2. Kan inte vara mycket värre, men hästen ska ju motioneras ändå. Tyvärr var det bara jag som skulle ut och rida vid tiden jag var uppe så jag förberedde mig på en resa utan dess like då Copiar inte är som alla andra hästar. Han kan vara rätt för lite vad som, allt från snö, bilar, ormbunkar eller sina egna steg. Man vet aldrig vad som händer när han är inblandad. Så när jag red ut idag var det skymning, så pannlampan var på vilket är livsfarligt i Chops ögon, likaså blåsten är ingen favorit hos honom heller men ut kom vi. Och denna fantastiska häst skötte sig exemplariskt! Han var lite spänd i perioder, men det kändes som att han litade på att jag inte utsatte honom för fara, utan sa jag att vi skulle gå så gjorde han det om än tveksamt.

Så väl tillbaka i stallet var jag lyrisk över hans uppförande, men det är nog inte så många som förstår hur stort denna bedrift är. Men jag skämde bort honom med massor av gotte, och allt han egentligen gjorde för att förtjäna det var att han betedde sig som de flesta andra hästar. Och missförstå mig rätt, jag skulle aldrig vilja ta bort några av hans egenheter, det är på grund av dem jag älskar honom. Men ibland hade det varit skönt att sitta på en häst som är rädd för samma sak varje gång. Copiar kan gå förbi samma soptunna 100 gånger, men gång 101 är den precis livsfarlig. Han har personlighet den hästen!

Älskade ChopChop



Att prata socionomiska

Jag förstår vad mina två år i skolan har gett mig. ÄNTLIGEN!!! Jag har ju sen innan insett att jag faktiskt har lärt mig nått i skolan, men nu förstår jag det jag har lärt mig och jag förstår varför jag har behövt lära mig vissa saker. Satt idag med på en mindre veckokonferans som mina handledare har med en kollega på soc och jag förstod vad dom sa. Trots att de pratade ren socionomiska om en massa psykologi och olika samtalsmetoder så hängde jag med. En helt grym känsla!

I övrigt så går praktiken fin fint, jag kommer in i stället mer och mer för varje dag och börjar förstå hur huset jobbar. Nu har jag även fått grepp om de flesta andra deltagarna i huset, inte bara mina ungdomar. Ame är så familjärt och trevlig så jag kan inte påstå att jag har känt mig ny mer än första dagen, och det tycker jag verkligen förklarar hur bra ame är!

Imorgon ska jag avverka anställniings intervju nummer 2. Nummer 1 gick fantastiskt bra, och har blivit lovad jobb där om jag vill ta det. Det verkar vara ett jätte bra ställe, men ska ändå gå på en intervju till. Alltid bra att se om sina alternativ! Så imorgon kör jag bara en halvdag på praktiken, får se om jag går lite längre än till 15. I med att Lilla röd får rulla så kommer jag ju hem smidigt. Apropå Lilla röd så är hon i sitt livs form, varit och pillat med lampor, oljor, spolarvätska och kylvatten så nu rullar hon som aldrig förr.

Eget pass

Ytterligare ett eget pass är avklarat, denna gång blev det rodd som uppvärming och sedan olika box och spark övningar. Körde igenom bas slagen och sparkarna först långsamt och kontrollerat men spända muskler och balans och sen tog jag ett rejält kondispass genom att mata slag och sparkar på tid. Som avslutning körde jag på med situps, vanliga och sneda, plankan och armhävningar (på tå!!!). Tillsist fick det bli en ordentligt genomkörning av musklerna med olika strecht övningar.

Bas och besvikelse

Åkte in som vanligt på ett av favoritpassen, men idag var det vikarie och passet var skit rent ut sagt. Hela passet gick på halvfart och styrkedelen avverkade vi till lite svängig jazz. Förstå min besvikelse... I vanliga fall brukar jag pressa baspasset lite på egenhand men inte ens det gick på grund av det dåliga tempot. Surt, surt, surt!

Bröllop

Jag har under helgen varit i Nyköping och bevittnat ett bröllop från himmelen. Mina fina kusin Elise gifte sig med sin Daniel. Vigseln var på hotellet där vi bodde och cermonin var borglig och gick helt i brudparets regi, jag har aldrig varit med om något så annorlunda men så vackert det var! Middagen var helt fantastisk god, böckling till förrätt, lamm med portvinssky och potatis tarrin som huvudrätt och desserten var kokosglass med mango&passions sås. Naturligtvis blev det kaffe och tårta framåtkvällen, och tårtan var inte dum heller. Choklad och hallonmousse det kan inte bli annat än gott!  

Alltid vanskligt med bordsplaceringar när man inser att man inte känner någon runt en vid bordet, hade min syster i närheten men hon var tilläckligt långt bort för att inte höra ett ord av vad jag sa...Men även det gick bra! Bordsgrannen till vänster hade många dåliga skämt på lager och vi förde långa diskussioner om pepparkakors bärighet och lättviktsbyggen av pepparkakashus. Låter kanske inte så intressant, men vilken isbrytare det var.

Dans och massa gott att dricka hela kvällen, och jag lyckades till och med få en bugg med brudgummen. Generellt så var det bra drag långt in på natten, men är man nykter så blir upplevelsen av festande mycket jobbigare för huvudet. Man är mer vaken än andra om vad som händer i omgivningen och parerar folk hela tiden. Dock var alkoholintaget i det stora hela på en väldigt bra nivå och kvällen blev så bra.

Nu på morgonen var det frukost buffé med brudparet innan det var dags att packa ihop sig och åka hem. Sandra har haft en sjukt bra helg!


(http://www.blommenhof.se/hotellet-miljobilder.html)




Världens finaste brudpar!








Alla fyra syskonen på samma bild, personligen tycker jag inte att vi är så lika men det var många på festen som fattade släktskapet mellan oss direkt.

Fössta tossdan i mass, praktik & pengaproblem

Jag var med om något, i mina ögon väldigt coolt igår. Jag hade en period igår som inte var hendledarledd, så jag satt och läste projektansökningar och om projektet jag jobbar i nu. Och i Trappstegets projektbeskrivning så förstod jag allt och jag kunde komma på vilka teorier de jobbar utifrån trots att det inte stod rätt ut i texten. Äntigen känner jag att mina två år i skolan har gjort lite resultat! Men jag tror att praktiken leder till den slutsatsen i många fall och inte bara för mig. Äntligen får man se ett av alla yrken man som socionom kan arbeta med.

Idag fick jag vara med på en inspirationsdag för anställda inom Vaggerydskommun. De hade tagit in en av psykologerna de samarbetar med som föreläste av vikten av att inte se diagnoser som något skamligt och pinsamt vilket verkligen väckte tankar! Speciellt kring skolsystemet, och hur fyrkantigt det är och hur otroligt icke fungerande det är för personer med olika diagnoser.

En annan sak som har hänt, dock utanför praktiken, är att jag har fått hem kravbrev från csn. Jag har begått ett inkomstbrott genom att jag under hösten 2010 tjänade för mycket pengar. Så nu måste jag redovisa varenda krona jag har haft som inkomst för att sen vänta på ett återbetalningsbesked. Det är så jävla typiskt att vissa saker ska intäffa när det är som minst lägligt. Allt detta grundar sig i att jag vid skolstarten hösten 2010 tog bort närmare 3 månaders lån, så november, december och januari hade jag endast bidraget som inkomst. Det var även i november jag blev ensamstående, så ni kan nog alla räkna ut att jag satt i skiten riktigt ordentligt. Och det straffar mig nu. Väntar med spänning över att få se hur denna soppa reder sig.

Friskis

Fick med mig syster-yster till kvällens medelpass, och trots träningsvärken från i tisdags gick passet bra! Fortfarande lite spänningar i axlarna, men i övrigt är allt så mycket lättare. Koreografin börjar sätta sig nu, har ju trots allt tagit passet några gånger och styrkan känns också enklare, förutom armhävningsbiten. Men det bästa med kvällen var bastubadandet efter passet =)

RSS 2.0